Michael Giacchino

Michael Giacchino

Naam: Michael Giacchino

Geboren: 10 oktober 1967, Riverside Township, New Jersey, Verenigde Staten

Gestorven: /

Beroep: componist

Muziekstijl: Soundtracks

Bekende werken:

Korte biografie

Michael Giacchino is geboren op 10 oktober 1967 in Riverside Township, New Jersey. De voorouders van zijn vader komen uit Sicilië en de voorouders van zijn moeder uit Abruzzo. Vanaf zijn tiende is Giacchino al bezig met het combineren van muziek en beelden.

Voordat Giacchino ging studeren aan Juilliard School, studeerde hij aan de School of Visual Arts in New York City. In zijn laatste jaar kreeg hij de kans om onbetaalde stage te lopen bij Universal Pictures. Hij studeerde in 1990 af aan de School of Visual Arts en begon daarna met lessen volgen op de Juilliard School.

Na zijn stage bij Universal Pictures, werd hij ingehuurd door deze studio. Later vertrok Giacchino naar Disney. Overdag werkte hij bij de PR (Public Relations) van Disney en in de avond volgde hij lessen bij de University of Los Angeles in instrumentatie en orkestratie. Later werd hij ingehuurd om muziek te schrijven voor Disney Interactive voor videogames.

Spider-Man: Far From Home, van lokale superheld in Queens, New York naar Avenger die de wereld red

Door zijn ervaring in videogames werd een deur geopend in de televisiewereld. Hier ontmoette Giachinno regisseur J.J. Abrams en werkten ze samen aan de series ‘Alias’ en ‘Lost’. In datzelfde jaar werd hij benaderd om muziek te componeren voor de animatiefilm ‘The Incredibles’.

In 2008 ontving Giacchino zijn eerste nominatie voor de Academy Awards (Oscars) voor de film ‘Ratatouille’. De Oscar won hij uiteindelijk voor de film ‘Up’ in 2010. Dit is tot op heden nog steeds zijn enige Oscar.

In de jaren daarna is hij nog flink actief geweest voor het componeren voor verschillende films. In 2016 werd hij gevraagd om voor de film ‘Doctor Strange’ te componeren en ook de nieuwe openingsfanfare van Marvel Studios. Blijkbaar was Marvel tevreden met hem, want hij werd weer gevraagd voor de films ‘Spider-Man: Homecoming’ en ‘Spider-Man: Far From Home’.

Giacchino staat er ook om bekend om de titels van zijn muziekstukken grappige titels mee te geven.

YouTube-channel ‘Sideways‘ heeft een hele analyse losgelaten op Rogue One: A Star Wars Story. Zeker het kijken waard!

De kleurige ballonen uit de schitterende en emotionele film Up

Ga terug naar: 2019/2020 – Soundtracks

Sideways – Rogue One: A Star Wars Legacy

Gepubliceerd door MuziekMeester Gido

Ik ben Gido en zoals je al aan mijn naam kunt zien, ben ik dus muziekmeester. Dit doe ik met veel plezier op een internationale basisschool, met Nederlandse afdeling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: