John Powell

John Powell

Naam: John Powell

Geboren: 18 september 1963, Londen, Groot-Brittannië

Gestorven: /

Beroep: componist, dirigent

Muziekstijl: Soundtracks

Bekende werken:

Korte biografie

John Powell begon als violist (viool en altviool), voordat hij ging studeren aan de Trinity College of Music. Daarna kwam hij in de jazz- en rockmuziek terecht. Na zijn studie heeft Powell vooral muziek geschreven voor reclames, welke uiteindelijk leidde tot het assisteren van collega filmcomponist Patrick Doyle.

Blu is een zeldzame blauwe vogel en beleefd allemaal avonturen in de film Rio

In 1990 kwam de eerste film it waar Powell de muziek voor componeerde, ‘Star Lucky’. In 1997 verhuisde Powell naar Los Angeles, waar hij zijn eerste grote film componeerde, ‘Face/Off’. Dit werd vervolgd door ‘Antz’, samen met collega filmcomponist Harry Gregson-Williams.

Powell heeft veel films gecomponeerd in samenwerking met andere componisten. Zijn eerste DreamWorks film die hij zelf heeft gecomponeerd was ‘How to Train your Dragon’. In 2013 ging Powell er een jaartje tussenuit, om in 2014 weer verder te gaan met films als ‘Rio 2’ en ‘How to Train your Dragon 2’.

Hoewel zijn oeuvre nog niet zo groot is als een John Williams of Ennio Morricone, heeft Powell al wel een aantal memorabele melodieën geschreven voor een aantal films. Vooral de muziek van animatiefilms zijn erg bekend. Ook had hij de eer om de muziek voor ‘Solo: A Star Wars Story’ te componeren.

YouTube-channel ‘Sideways‘ durft te beweren dat ‘How to Train your Dragon’ de beste opening aller tijden heeft. Benieuwd wat hij daarmee bedoelt? En ben je het ermee eens? Check dan gauw de video onderaan de foto’s!

Hiccup en Toothless in How to Train your Dragon

Ga terug naar: 2019/2020 – Soundtracks

Sideways – Why How to Train your Dragon has the best opening ever

Gepubliceerd door MuziekMeester Gido

Ik ben Gido en zoals je al aan mijn naam kunt zien, ben ik dus muziekmeester. Dit doe ik met veel plezier op een internationale basisschool, met Nederlandse afdeling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: