Alan Silvestri

Alan Silvestri

Naam: Alan Anthony Silvestri

Geboren: 25 maart 1950, New York, Verenigde Staten

Gestorven: /

Beroep: componist, dirigent

Muziekstijl: Soundtracks

Bekende werken:

Korte biografie

De voorouders van Alan Silvestri emigreerden in 1909 van Italië naar Teaneck, New Jersey. Daar groeide Silvestri ook op. Na de middelbare school ging hij studeren aan het Berklee College of Music. Voordat Silvestri componist werd, was hij een korte tijd drummer bij de rockband ‘The Herd’.

Op zijn 21e, 1972, componeerde Silvestri zijn eerste muziek voor een film. Dat was voor de low-budget actiefilm ‘The Doberman Gang’. Van 1978-1983 was hij als belangrijkste componist verantwoordelijk voor de muziek van televisieserie CHiPs.

In 1984 begon de langdurige samenwerking met regisseur Robert Zemeckis, met de film ‘Romancing the Stone’. Sindsdien componeerde Silvestri de muziek voor alle films van Zemeckis.

The Polar Express met stemmen van o.a. Tom Hanks. Een van de kerstfilms die je elk jaar wel kunt kijken!

Voor de film ‘Forrest Gump’ ontving Silvestri een Oscar-nominatie voor ‘beste filmmuziek‘. Voor de film ‘The Polar Express’ werd hij genomineerd voor ‘beste filmlied‘. Beiden heeft hij niet gewonnen. Wel heeft Silvestri een aantal Emmy Awards gewonnen en een Grammy Award (voor het filmlied van ‘The Polar Express’).

In 2011 werd hij gevraagd om de muziek te componeren voor de Marvel-film ‘Captain America: The First Avenger’. Een jaar later mocht hij de eerste grote, gezamenlijke Marvel actiefilm ‘Avengers: Assemble’ componeren. Dit viel blijkbaar in de smaak, want in 2018 en 2019 mocht hij de tien jaar durende reeks afsluiten door ‘Avengers: Infinity War’ en ‘Avengers: Endgame’ te componeren.

Hoewel de naam Silvestri misschien niet bij iedereen bekend in de oren zal klinken, heeft hij toch de muziek gecomponeerd van een aantal klassiekers. Denk bijvoorbeeld aan ‘Back to the Future’, ‘Forrest Gump’ en ‘Predator’.

Misschien wel de twee meest geanticipeerde films van de 21e eeuw. De eerste tien jaar van de Marvel films die tot een conclusie kwamen in de schitterende film Avengers: Endgame

Ga terug naar: 2019/2020 – Soundtracks

Gepubliceerd door MuziekMeester Gido

Ik ben Gido en zoals je al aan mijn naam kunt zien, ben ik dus muziekmeester. Dit doe ik met veel plezier op een internationale basisschool, met Nederlandse afdeling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: