Werken in het onderwijs:

Je moet het maar kunnen

01 oktober 2021


De afgelopen week zette me aan het denken over de slogan in Defensie: “Werken bij Defensie – je moet het maar kunnen”. Zo heb ik afgelopen week ook een beetje ervaren. De week verliep anders dan gepland. Maar wat was dit een hectische, rare en o zo gezellige week!

Het begon zoals gewoonlijk: ik gaf muziekles aan de bovenbouw kinderen. We deden twee activiteiten, namelijk ‘Ritme DJ’ en ‘Chinese Whispers’ (ritme editie). Twee leuke, leerzame en muzikale spelletjes, waarbij de leerlingen actief bezig zijn met muziek maken. Zie ook mijn TikTok hierover, zodat je een beetje een beeld krijgt hoe het eraan toe ging.

Maandagmiddag kreeg ik te horen dat er een begeleider ziek was voor groep 7 kamp. Na wat wikken en wegen is er besloten dat ik twee dagen, één nachtje mee zou gaan als begeleider. 

Dinsdag en woensdag was ik dus te vinden in het verre Gorssel voor kamp. De eerste dag hadden we nog wel mooi weer, maar de woensdag was erg nat. Dat mocht de pret niet drukken zoals je ziet, want de kinderen waren nog steeds enthousiast buiten bezig met allerlei activiteiten!

Woensdagavond reed ik weer terug naar Den Haag, klaar om de dag daarna weer voor de klas te staan. 

Donderdag stond ik weer voor groep 6. Wat heb ik toch een leuke klas! Op de foto zie je de kinderen bezig met de opdracht ‘Groepstekening’. Hier moesten de kinderen in een groepje een tekening maken (met z’n allen), zonder te praten. Lastig genoeg, maar super leuk!

Vrijdag mocht ik lekker mee naar Duinrell met m’n groep 6 (groep 5 en 7 waren er ook bij). Gezellig samen met de kinderen in de bus, in de achtbanen en plezier hebben. Helaas was het ook erg nat, maar ook dat mocht de pret natuurlijk niet drukken.

Daarom is het onderwijs zo leuk: je weet nooit met 100% zekerheid hoe je dag of week eruit komt te zien!

Gepubliceerd door MuziekMeester Gido

Ik ben Gido en zoals je al aan mijn naam kunt zien, ben ik dus muziekmeester. Dit doe ik met veel plezier op een internationale basisschool, met Nederlandse afdeling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: