Queen

Hallo allemaal!

Het jaar 2021 werd afgesloten met de vertouwde klanken en de schitterende gong van ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen. Het voelde als vertrouwd om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen na deze schitterende klanken. Ik hoop ook van harte dat jullie allemaal een fantastische oudjaarsavond gehad hebben en dat jullie er klaar voor zijn om van het jaar 2022 een nog mooier jaar te maken. Ik in ieder geval wel!

Wisten jullie dat het lied ‘Bohemian Rhapsody’ werd uigebracht in 1975 en dat het een enorm risico was om dit liedje op te nemen? Wisten jullie dat Queen de beste act had op Live Aid in 1985 en dat meerdere artiesten daar best jaloers op waren? Wisten jullie dat Freddie Mercury eigenlijk Farrokh Bulsara heette? Wisten jullie dat de bandleden van Queen (bijna) allemaal een universitaire opleiding hebben gehad?

In onderstaand filmpje wordt het één en ander kort en bondig uitgelegd. De geschiedenis van één van ’s werelds beste en bekendste rockbands in 27 minuten. Vol met leuke feitjes, die je goed kunt gebruiken om volwassenen te imponeren op een verjaardag. Wedden dat ze vol verbazing naar je gaan luisteren als jij met deze feitjes komt?

A Brief History of… Queen!

Mocht je na dit filmpje nou meer willen horen/zien van Queen, check dan vooral ook even het optreden van Queen tijdens Live Aid in 1985. Tot op de dag van vandaag staan deze 21 minuten bekend als het beste rockconcert ooit gegeven. Best een prestatie als je bedenkt dat er tijdens dit concert meerdere grote sterren aanwezig waren, zoals Status Quo, Elvis Costello, Spandau Ballet, Sting, Phil Collins, Elton John, U2, David Bowie, The Who, Paul McCartney en nog meer! Dit alleen was al de line-up in het Wembley Stadium in Engeland. Tegelijkertijd was er ook een Live Aid gaande in het John F. Kennedy Stadium in Amerika (waar Phil Collins ook optrad trouwens!). Oftewel: van alle fantastische artiesten, wordt het concert van Queen als beste beschouwd.

Live Aid (1985)

Mocht je daarna nou nog niet genoeg hebben van Queen (wat ik me heel goed voor kan stellen hoor!), dan kan je altijd nog de Spotify-playlist “This Is Queen” aanzetten. In deze lijst staan dé liedjes die je moet kennen (volgens Spotify). 

This Is Queen – Spotify playlist

Hoe dan ook, Queen is niet meer weg te denken uit de muzikale tijdlijn. Dat alleen is al reden genoeg om je een beetje te verdiepen in het leven en de muziek van deze fantastische rockband!

Heel veel kijk- en luisterplezier!

MuziekMeester Gido 🎵

Klik op het plaatje om terug naar het digitale Top2000-lokaal te gaan.
Klik op het plaatje om terug naar Albums te gaan.
%d bloggers liken dit: