We mogen weer!

6 september 2021


De laatste blog is alweer een tijdje geleden. Wat is er in de tussentijd een hoop gebeurd, maar wat heb ik weinig ervan opgeschreven. Vandaar nu weer een nieuwe poging om af en toe een blog te posten (en wie weet schrijf ik nog wel wat op van afgelopen schooljaar).

Vandaag weer een heerlijk dagje muziek gegeven. Want wat was het toch een bijzonder weekend! 40 jaar nadat ze uit elkaar waren gegaan, kwam ABBA ineens met een livestream aankondiging op YouTube, waarin ze hun nieuwste album én concert aankondigden: ABBA Voyage

Genoeg reden dus om een deel van de livestream even terug te kijken vandaag met groep 6, 7 en 8. Het was natuurlijk enorm interessant om te zien welke kinderen ABBA al kenden. De vraag werd niet met veel vingers beantwoord, maar toen ik vroeg wie ‘Mama Mia’ kende, gingen er ineens een stuk meer vingers omhoog. Nog steeds niet allemaal. Pas nadat ik een TikTok sound voordeed, gingen er nog meer belletjes rinkelen. Jazeker, ABBA is nog altijd populair, zij het niet altijd bekend.

De kinderen zaten aandachtig te kijken naar het stukje geschiedenis over ABBA, maar keken nog aandachtiger naar het idee van ABBA Voyage. Dit wordt een technisch hoogstandje en iets wat het idee ‘concert’ naar een volgend level brengt. Met gebruik van hologrammen, computers en de originele zangers, moet het een waar feest worden voor de die-hard ABBA-fans.

Zelf ben ik nog niet helemaal overtuigd. De muziekliefhebber in mij zou veel liever de echte ABBA-leden willen zien op het podium, of ze nou in de 70 zijn of niet. De technische, futuristische snufjes persoon in mij vindt dit razend interessant. Nog maar even goed nadenken wat ik ga doen dus!

We hebben niet alleen maar gekeken naar de live-stream van ABBA, want we zijn ook weer hard aan de slag gegaan met ritmes. Er hingen zes verschillende op het bord, waarvan er vier bekend waren en twee nieuw (ritme 2 en ritme 4). Daar lag onze focus op vandaag, want deze ritmes zijn nodig voor het spel dat ik volgende week met ze wil spelen. Best handig dus om te weten hoe ze heten en klinken!

Als laatste heb ik ook een walkman en discman weten te bemachtigen. Helaas werken ze allebei niet meer, maar dat mag de pret niet drukken. Ze zien er leuk uit, zo naast de iPod! Langzaamaan verandert het ‘Top2000-lokaal’ in een waar muziekmuseum.

Ook hadden de leerlingen de opdracht gekregen om met hun (groot)ouders te praten over muziek uit hun tijd. Hebben ze nog LP’s, cassettebandjes of CD’s? Weten ze nog wat hun eerste plaat was? Waar hebben ze goede herinneringen aan? Dat soort vragen. Er waren een aantal die vol enthousiasme met hun ouders hebben gesproken. Leuk om de verhalen te horen!

@muziekmeestergido

“Meester, kunnen we weer een TikTok maken vandaag?” Zie hier het resultaat. Welke zag jij eerst? #meester #dans #groep8 #trend #school #feest #school

♬ original sound – Tristen🧃

Om de dag nog eens goed af te sluiten, kwamen er een paar groep 8-leerlingen naar mij toe, want ze wilden weer graag een TikTok opnemen. Zogezegd, zo gedaan, want hoe kan ik nee zeggen tegen die leuke koppies?

Ik weet dat ik het wel eens gezegd heb, maar ik zeg het gewoon nog een keer: ik hou van mijn werk.

Gepubliceerd door MuziekMeester Gido

Ik ben Gido en zoals je al aan mijn naam kunt zien, ben ik dus muziekmeester. Dit doe ik met veel plezier op een internationale basisschool, met Nederlandse afdeling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: